De vergaderruimte inrichten: zo kiest u het juiste meubilair

Veel mensen hebben een hekel aan vergaderingen. Ze zijn vaak te lang, er komen nooit concrete actiepunten uit en de stoelen zitten ook nog eens een stuk minder comfortabeler dan de eigen bureaustoel. Gelukkig kan dat ook anders! In deze blog geven we u een aantal tips voor de inrichting van de vergaderruimte.

Wist u dat kantoormeubilair van grote invloed is op de productiviteit van uw medewerkers? Handig om te weten als u zich gaat bezighouden met het inrichten van een vergaderruimte, want vergaderingen worden door veel mensen nou eenmaal als tijdrovend en nutteloos gezien. Een paar belangrijke punten om in uw achterhoofd te houden:

1. Houd rekening met de sfeer van uw bedrijf

Voordat u meubilair gaat aanschaffen is het verstandig om te kijken wat voor type meubilair past bij het bedrijf. Zo past een moderne vergadertafel met kleurrijke stoelen prima bij een internet startup. Maar bij een statig advocatenkantoor waar veel cliënten over de vloer komen, zal toch eerder gekozen worden voor meer traditioneel meubilair.

2. Een vergaderruimte hoeft er niet klassiek uit te zien

Maar, een vergaderruimte hoeft natuurlijk lang niet altijd te bestaan uit een lange tafel met stoelen. Er zijn vele andere opties mogelijk! Voor welke optie u ook kiest, zorg dat uw vergaderruimte aansluit bij de stijl en sfeer van het bedrijf en het doel waar de ruimte voor gebruikt wordt. Zullen er voornamelijk MT-vergaderingen gehouden worden? Dan vereist dat ander meubilair dan wanneer u een ruimte inricht voor brainstormsessies. En werken er veel mensen met een laptop of tablet aan de vergadertafel? Dan is een stevige tafel met kabeldoorvoer een verstandige keuze.

3. De juiste stoelen

Ook bij het kiezen van de ideale vergaderstoel is het belangrijk om rekening te houden met hoe de ruimte gebruikt gaat worden. Afhankelijk daarvan kunt u de randvoorwaarden voor de ideale vergaderstoel bepalen. Moet het bijvoorbeeld een stoel van leer zijn? Of toch van stof? En moet de stoel in hoogte verstelbaar zijn? Of wilt u juist een robuust exemplaar. Veel van de voorgaande punten kunt u waarschijnlijk al bepalen op basis van de voorwaarden die u bij punt 1 bedacht heeft. Daarnaast is het belangrijk om na te denken over de duurzaamheid van een vergaderstoel. Een stoel met een lederen bekleding is waarschijnlijk duurder, maar slijt ook een stuk minder snel dan een stoel met een stoffen bekleding. Het is verstandig de stoel eerst goed uit te proberen voordat u tot aanschaf overgaat. U kunt bijvoorbeeld komen proefzitten bij Officecity!

4. Een flexibele inrichting?

Misschien heeft u weinig ruimte tot uw beschikking of wilt u de vergaderruimte ook op een andere manier kunnen indelen bij verschillende soorten vergaderingen. In dit geval is het verstandig om voor een aantal kleinere tafels te kiezen die u desgewenst bij elkaar kunt schuiven. Of ga voor een staande vergadertafel en zorg er tegelijkertijd voor gezondere medewerkers op de werkvloer!

Waar let u op als u een vergaderruimte inricht?