Relaxed buiten werken

Nu steeds meer kantoormedewerkers een of enkele dagen thuiswerken, kan het in de lente en zomer aantrekkelijk zijn om buiten te werken. Bijvoorbeeld omdat het prettig is om wat zonnestraaltjes op te pikken of om inspiratie op te doen in de buitenlucht. Om effectief en relaxed buiten te kunnen werken, is het echter wel verstandig om een aantal maatregelen te treffen.

Juiste locatie
Om ook buiten productief te kunnen werken, is het allereerst van belang om een geschikte locatie te kiezen. Dat kan uw eigen terras of balkon zijn, maar ook een bankje in het park of een terras in de stad. Het is in ieder geval handig om eten en drinken, een wc en wifi in de buurt te hebben.

Geschikt werk
Bedenk dat niet al het werk even geschikt is om buiten te doen. Zo zal het beantwoorden van mails of een brainstorm waarschijnlijk makkelijker gaan dan het schrijven van ingewikkelde rapporten.

Voorkom schittering
Schittering van de zon in het laptopscherm is één van de grootste ergernissen van buitenwerken. Dit probleem is te verhelpen door in de schaduw of onder een parasol te gaan zitten of de laptop tegen het zonlicht in te plaatsen. Ook is het verstandig om het scherm zo helder mogelijk in te stellen.

Werkt u veel buiten? Dan is een laptop met een mat scherm wellicht handig. U heeft dan veel minder last van de weerkaatsing van de zon. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om het glanzende scherm te beplakken met een speciale folie, zodat het scherm mat wordt. Ook kunt u een zonnescherm om uw laptop bouwen. Dat kunt u zelf doen, maar er zijn ook professionele sunshades, beeldschermfilters en speciale tentjes te koop voor uw laptop.

Zorg voor een extra accu
Wilt u graag lang buiten kunnen werken? Zorg dan voor een extra accu. Er zijn ook speciale powerbanks verkrijgbaar voor uw laptop; dit zijn mobiele opladers waarmee u apparaten kunt opladen zonder stopcontact.

Voorkom oververhitting
Let verder op dat uw laptop niet te lang in de volle zon staat. Een laptop produceert van zichzelf al veel warmte, die regelmatig wordt afgevoerd via de ventilator. In de volle zon zal die ventilator continu op volle toeren moeten draaien, wat niet goed is voor het apparaat.

Zorg voor een goede werkhouding
Zorg ook buiten voor een goede zithouding. Dus neem even de moeite om de juiste werkhoogte in te stellen of sleep desnoods uw bureaustoel naar buiten. Een goede werkhouding zorgt er ook buiten voor dat u prettig kunt werken en het werk bovendien langer kunt volhouden.