Loopt bij u alles nog op rolletjes?

Wij nodigen u uit om eens mee te denken over de wielen van uw bureaustoelen. Heeft u ook nog andere stoelen met wielen vergeet u dan niet om deze er ook bij te betrekken. Dat bureaustoelen wieltjes hebben is inmiddels vanzelfsprekend. Zijn de betreffende stoelen eenmaal aangeschaft dan wordt bij de ingebruikname alle aandacht besteed aan de juiste afstelling van de zitting, de rug, de armleggers en de hoogte. Als de gebruiker de stoel helemaal heeft afgesteld en het zitten als een ergonomisch genot ervaart, wordt vanzelfsprekend weer snel de draad van alle dag opgepakt.

Kantoren kennen nauwelijks nog een statische indeling.
Sinds de aanschaf van stoelen kan er veel gebeurd zijn dat invloed heeft op het gebruik:

  • De vloerbedekking kan vernieuwd of gewijzigd zijn.
  • De stoel kan op een andere afdeling terecht zijn gekomen.
  • De stoel kan als onderdeel van de verhuizing in een ander pand zijn geplaatst.
  • De wieltjes van de stoel rollen niet goed meer.

Is een van de bovenvermelde situaties bij u aan de orde dan is het verstandig om te controleren of de soort wieltjes van de stoel of stoelen nog wel de juiste is t.o.v. de vloer. En misschien is er om een of andere reden bij de aanschaf geen rekening gehouden met de vloer en dus met de gewenste wieltjes op dat moment.

Bij wielen voor bureaustoelen en de vloer is het hard tegen zacht of andersom.
De gebruiker wil in feite dat een bureaustoel terwijl er op gezeten wordt, goed te verplaatsen is. Daarbij gaat het om het evenwicht tussen weerstand en comfort. Met te weinig weerstand moet de gebruiker constant op zijn/haar hoede zijn dat de stoel niet “de benen neemt”. Teveel weerstand wekt al snel een ander soort irritatie op. De oplossing is eenvoudig:

  • Op een harde vloer dienen rubberwieltjes toegepast te worden.
  • Is er sprake van een zachte vloer, tapijt bijvoorbeeld, dan zijn kunststofwielen de beste oplossing.

Koopt u nieuwe bureaustoelen dan is het zaak direct al rekening te houden met de aanwezige vloer. Is de situatie sinds de aanschaf veranderd dan kunnen de wieltjes altijd nog vervangen worden. Dat is bij de meeste bureaustoelen een kwestie van de oude wieltjes, die met een pen in de kruisvoet zitten, er uit te trekken. Daarna kunnen de juiste wieltjes weer geplaatst worden. Alles bij elkaar niet zo’n grote klus. Inventariseren waar vervanging wel of niet nodig is kan wat meer tijd kosten maar de betreffende gebruikers zullen er uiteindelijk van profiteren.

Harde vloer en toch harde wielen?
Stel de betreffende ruimte heeft een fraaie harde vloer en daarop zijn stoelen in gebruik waarvan de wielen niet (meer) te vervangen zijn. Of de vloer is ook kwetsbaar bij stoelen met rubber wielen. Dan is de beste oplossing door vloermatten te bestellen voor plekken waar zo’n situatie zich voordoet. Ze werken afdoend en zijn transparant en daardoor niet storend in het interieur.

Bij u treft u de noodzaak aan om wielen te vervangen?
In dat geval is het belangrijkste dat u de juiste wielen bestelt en dus ook ontvangt. Veel bureaustoelen hebben onder de zitting bestel- of productiegegevens. In dat geval kan er al niet veel meer fout gaan. Een naam en modelnummer van de stoelen werkt natuurlijk ook prima en wellicht kunt u de factuur nog boven water halen. Uw leverancier zal u dankbaar zijn voor de complete informatie. Daarnaast kunt u nog altijd op de expertise van uw leverancier rekenen maar u kunt ook informeren naar de mogelijkheden om de vervanging uit te besteden
Uiteindelijk zal het u een voldaan gevoel geven als alles weer op rolletjes loopt.