Leuke feitjes over de bureaustoel

De bureaustoel is een meubel wat we allemaal het meeste gebruiken in kantoor. We maken er dagelijks gebruik van en brengen er vele uren op door. Onderstaand staan enkele leuke feitjes over de bureaustoel.

Uitvinder bureaustoelCharles Darwin de uitvinder van de bureaustoel

De eerste bureaustoel ooit werd rond 1800 uitgevonden door Charles Darwin. Ja dit is dezelfde meneer die ook de theorie heeft ontwikkeld dat de evolutie van soorten wordt gedreven door natuurlijke selectie. Meneer Darwin plaatste wielen onder zijn laboratorium stoel zodat hij sneller bij zijn monsters kon komen.

Ergonomie al in 1800 belangrijk

Ergonomie was rond midden 1800 al een hot onderwerp. De designers van toen hielden zich al bezig met het comfort van een bureaustoel. Mensen die moesten werken moesten lang kunnen zitten om productief te zijn. Ook in 2014 is ergonomie nog altijd een belangrijk onderwerp in bedrijven. Een ergonomisch verantwoorde werkplek is de basis voor een gezonde en productieve werkhouding.

Bureaustoel racen als sport

Er zijn diverse mensen die zich actief bezighouden met het zo snel mogelijk voortbewegen op een bureaustoel, het bureaustoel racen. In 2007 is er een heus officieel Nederlands kampioenschap geweest in Amsterdam. Deze race was opgezet als reclamestunt van drie bedrijven die hun mobiele werk-oplossingen wilden verkopen. Ook in het buitenland worden er wedstrijden gehouden om te kijken wie zich koning bureaustoel mag noemen.

OxideskInnovatie in bureaustoel wereld

Omdat we met zijn allen dagelijks vele uren doorbrengen op onze bureaustoel is dit zitmeubel onderhevig aan voortdurende innovatie. Zo zijn er al stoelen die gecombineerd zijn met een hometrainer om mensen in beweging te houden en zijn er zelfs stoelen die bijhouden wanneer je moet opstaan om te bewegen. Er zijn zelfs stoelen die dagelijks je gewicht bijhouden en je helpen bij het afvallen en op gewicht blijven.