Het wordt winter op kantoor

De winter staat op het punt van beginnen. Wat heeft dat voor gevolgen voor het werk op uw kantoor? Aan het einde van het jaar vinden voor management en administratie allerlei seizoensgebonden activiteiten plaats.

Management en Administratie rondom de jaarwisseling

De evaluatie van het voortschrijdende jaar en de beleidsvoornemens voor het nieuwe jaar komen bij directie en management ter tafel. Er wordt veelvuldig vergaderd om de verschillende rapporten en visies in het juiste daglicht te stellen. De onderlinge afstemming vraagt de aandacht, zodat in januari met frisse moed aan het nieuwe jaar begonnen kan worden.

Ook voor de financiële administratie zijn dit topmaanden. De druk neemt tegen het einde van het jaar toe. Er wordt vaak meer tijd op kantoor doorgebracht om de cijfers tijdig, juist en volledig te kunnen laten spreken. En ook aan het begin van het jaar is er veel aandacht nodig. Niet alleen voor de boekingen in beide boekjaren, maar ook voor de inrichting van nieuwe mappen. Denk bijvoorbeeld aan de inrichting van de archiefkasten met het oog op het nieuwe boekjaar.

Toenemende werkdruk vraagt om rust voor betere besluitvorming

De toenemende werkdruk vraagt in feite om een rustgevende omgeving. In deze periode van het jaar is het buiten donker. Daarom bevordert een lichte omgeving op kantoor de productiviteit op de werkvloer, op kantoor.

Met een goede zithouding kunnen uw medewerkers ook meer aan. Het levert fysieke rust op, die zijn weerslag vindt in de psychische druk. Ergonomisch meubilair – zowel de bureaustoel, als het bureau – heeft zodoende invloed op de kwaliteit van het werk. Kortom, het management kan de beslissingen voor de toekomst baseren op betere gegevens, op nauwkeuriger cijfers. En daar zal iedere manager voor tekenen.

Officecity helpt u de winter door

Een investering in kantoormeubelen is niet iets om zomaar te doen. Maar het nut ervan is in de loop der jaren regelmatig bewezen. Zeker ook als het gaat om het fenomeen ‘ergonomie’.

Heeft u vragen over kantoormeubilair, dan helpen wij u natuurlijk graag op weg. De medewerkers van Officecity zetten hun jarenlange ervaring in om u op maat – d.w.z. aansluitend bij uw wensen en behoeften – te adviseren. Neemt u daarom gerust contact op!