Gefocust blijven door genoeg water te drinken

Een kop koffie wordt vaak gezien als dé oplossing voor concentratieproblemen. De cafeïne in koffie werkt ook zeker om de focus tijdelijk terug te vinden. Water daarentegen wordt onderschat als concentratie bevorderaar. Meerdere glazen gedurende de dag kunnen u helpen om op langere termijn gefo-cust te blijven. Tijdens een drukke werkdag schiet voldoende drinken er nog wel eens bij in, omdat u er niet aan denkt, of omdat u niet elk half uur naar de kraan wilt lopen. Maar hoe kunt u nu zorgen dat u genoeg water drinkt? Enkele tips:

Fles water
Zet een fles met een inhoud van een halve liter op uw bureau. Drink in de ochtend twee keer de inhoud van de fles op, en in de middag ook twee keer. Op die manier is het makkelijker om genoeg water de drinken dan wanneer u bijvoorbeeld twee volle literflessen voor u neerzet. Heeft u zin in koffie of iets anders, drink dan gewoon een kop of een glas als aanvulling op het water. Werkt u niet achter een bureau, hou dan de fles de hele dag bij u en hervul hem in totaal drie keer.

Lekker water
Voor extra lekker water kunt u een fles met een filter kopen, die stoffen als kalk en metalen die in ons kraanwater zitten eruit filtert. Vind u water maar saai en smakeloos? Voeg bijvoorbeeld komkommer of fruit toe aan uw wa-ter. Ranja is echter contraproductief, omdat het bewerkte suikers bevat die de concentratie op lange termijn juist verslechteren.

Regelmatig drinken
Met een fles naast u is het sowieso makkelijker om regelmatig een slokje water te nemen. Neem daarnaast ook als stelregel dat u meteen na een korte wandeling naar bijvoorbeeld de printer of het toilet enkele slokken neemt. U moet hierdoor inderdaad vaker naar het toilet, maar dat heeft een bijkomend voordeel: ook mini-pauzes bevorde-ren de productiviteit.
U zult merken dat u wanneer u voldoende water drinkt gedurende de dag, meer gefocust bent dan anders. Zelfs de bekende middagdip wordt er iets minder van!