7 manieren om gelukkiger te zijn op kantoor

Een leuke baan hebben is de gemakkelijkste manier om te zorgen dat u het naar uw zin heeft op de werkvloer. Maar ook als u misschien nog niet uw droombaan hebt gevonden of als u moeite heeft om uzelf te motiveren, zijn er ook kleine aanpassingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat u elke dag zonder mokken naar kantoor gaat. Door aandacht te besteden aan het interieur van uw kantoor én aan uw eigen gemoedstoestand, verzekert u uzelf van een goede dag. Deze 7 snelle tips helpen u op weg.

Kijk uit voor vermoeide ogen
Test regelmatig of uw werkomgeving niet te licht is door uw hand op uw voorhoofd te plaatsen. Voelt u dat uw ogen zich ontspannen als u dit doet? Dan heeft u grote kans dat de omgeving waarin u werkt te licht is. Probeer eens om het beeldscherm van uw computer minder fel te zetten of kies voor een bureaulamp in plaats van verlichting van tl-buizen boven uw hoofd.

Investeer in goed meubilair
We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: u besteedt een groot gedeelte van uw dag in een bureaustoel, zorg er daarom voor dat de stoel u kan ondersteunen op de juiste plaatsen. Bureaustoelen van hoge kwaliteit hebben veel instelmogelijkheden, maar laat dat u niet afschrikken om er een aan te schaffen. Bij Officecity kunt u bijvoorbeeld altijd terecht voor advies. Als u een nieuwe bureaustoel heeft gekocht, neem dan de tijd om ‘m goed af te stellen, zodat u zeker weet dat u het maximale uit uw bureaustoel haalt.

Zit rechtop
Een goede zithouding voorkomt RSI en zorgt ervoor dat u zich energieker voelt. Probeer maar eens diep in te ademen terwijl u onderuitgezakt in een stoel zit. Best lastig, niet? Ga nu eens rechtop zitten, duw uw schouders naar achter en adem nogmaals in. Die zuurstof voelt waarschijnlijk een stuk beter!

Leeg de la of pot met zoetigheden|
Hoe verleidelijk het ook is, die la met snoepgoed, koeken of andere lekkernijen naast uw bureau kunt u beter voor iets nuttigs gebruiken. De snelle suikers in dit soort producten zorgen misschien even voor een boost, maar daarna stort u net zo hard weer in. Kies in plaats daarvan voor gezondere snacks.

Op de werkvloer is niet alleen de omgeving van invloed op het humeur, maar ook hoe u zich ergens over voelt. De volgende paar tips helpen u op weg om uw gevoelens de ruimte te geven.

Zeg nooit direct ‘ja’
Misschien bent u wel eens overvallen door een vraag aan de telefoon of in een face-to-face gesprek waar u zonder al te veel nadenken ‘ja’ op heeft gezegd. Veel mensen zijn geneigd om ‘ja’ te zeggen als ze iets op de man af gevraagd wordt, zelfs als ze er zelf niet veel baat bij hebben. Laat u daarom niet verleiden om direct antwoord te geven, maar zeg iets als: ‘Ik kom daar later bij je op terug’. Zo geeft u zichzelf de tijd om na te denken over het antwoord.

Begin met de moeilijke to-do’s
Weersta de aandrang om moeilijke taken uit te stellen. Ze worden er niet gemakkelijker op naarmate de tijd vordert en omdat u weet wat er nog op de planning staat, belemmert zo’n taak u zelfs bij uw andere werkzaamheden. Begin daarom altijd met de to-do’s die u het lastigst vindt.

Ga naar buiten
Even een frisse neus halen doet wonderen voor uw humeur. Kies voor een korte wandeling als u de kans heeft en geef uw brein even een pauze.

Op welke manier zorgt u ervoor dat u het naar uw zin heeft op uw werk?