4 tips om slimmer te werken in 2018

De start van het nieuwe jaar is een perfect moment om de productiviteit van uw bedrijf eens onder de loep te nemen. Bij ieder bedrijf, groot of klein zijn er punten die voor verbetering vatbaar zijn, alleen waar begint u? Deze vier tips helpen u en uw medewerkers op weg in het nieuwe jaar.

Medewerkers zijn het hart van iedere organisatie. Maar het zijn geen machines die dag in dag uit hun werk doen zonder dat ze beïnvloed worden door allerlei zaken van buitenaf. Gelukkig kunt u werknemers wel stimuleren om een optimaal resultaat te behalen. Lees verder voor vier handige tips waarmee medewerkers van uw bedrijf slimmer werken in dit nieuwe jaar.

1. Stimuleer medewerkers om te blijven leren

Simpel gezegd: medewerkers die blijven leren, presteren beter op de werkvloer. Weten medewerkers niet precies hoe ze hun werk optimaal kunnen uitvoeren, dan is dat slecht voor de productiviteit. Zelfs ervaren medewerkers hebben er baat bij als ze zichzelf blijven ontwikkelen. Zeker in sectoren als ICT en techniek is blijven ontwikkelen enorm belangrijk. Medewerkers moeten op de hoogte zijn van alle tools die ze tot hun beschikking hebben om hun werk zo gemakkelijk mogelijk te maken. Organiseer bijvoorbeeld korte trainingsprogramma’s om medewerkers te ondersteunen in hun ontwikkeling.

2. Zorg voor goed meubilair
Slim werken begint met goede randvoorwaarden. Eén van de belangrijkste onderdelen daarbij is goed, ergonomisch kantoormeubilair: een comfortabel bureau dat gemakkelijk in hoogte te verstellen is en een ergonomische bureaustoel die perfect op het lichaam van iedere medewerker afgesteld kan worden. Hoewel dit soort zaken niet direct bijdragen aan enorme groei, geeft het de productiviteit van medewerkers wel een boost. Daarnaast helpen deze tactieken om goede medewerkers aan zich te binden én te behouden. Tevreden medewerkers zullen eerder hard werken en dragen daardoor meer bij aan de bedrijfsdoelstellingen.

3. Moedig communicatie met leidinggevenden aan
Om te zorgen dat iedere medewerker zich gesteund en gemotiveerd voelt, is het belangrijk om de communicatie tussen werknemers op alle niveaus mogelijk te maken. Dat betekent dat iemand met een lagere functie zich op zijn gemak moet voelen om met de CEO te praten. Dit is heel belangrijk voor de tevredenheid van de medewerkers. Belemmeringen in de communicatie zorgt ervoor dat medewerkers zich eerder ontevreden en ongemotiveerd voelen. Met alle nadelige gevolgen van dien…

4. Steun het team
Door de dagelijkse beslommeringen op de werkvloer is er soms weinig tijd en aandacht voor de individu. Neem daarom regelmatig even de tijd om te laten zien dat u uw werknemers respecteert en hun welzijn belangrijk vindt. Zorg voor een gezonde balans tussen werk en privé. Houd bijvoorbeeld rekening met een ingewikkelde thuissituatie of neem een medewerker die veel op z’n bordje heeft af en toe even apart voor een gesprek. Dit soort kleine gebaren maken dat een medewerker zich prettig voelt op zijn/haar werkplek en dat heeft weer een positief effect op de productiviteit.

De productiviteit van medewerkers is cruciaal voor ieder bedrijf. Alleen met een gemotiveerd en energiek team zijn bedrijfsdoelen te halen. Een klein gebaar, zoals bijvoorbeeld een nieuwe bureaustoel, kan wonderen verrichten op het gebied van motivatie. We helpen u graag op weg met het beste meubilair voor uw bedrijf.